Με την παρουσία του θεοφιλεστάτου Βοηθού Επισκόπου Μελόης κ. Αιμιλιανού, την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου, στην αίθουσα του Κολλεγίου του Αγίου Ανδρέα, στο κτίριο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στο Redfern, έλαβε χώρα η εκδήλωση που σηματοδότησε ουσιαστικά και την επίσημη έναρξη του μήνα Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης “Οκτωβρίου 2020” του Ελληνικού Κέντρου Προνοίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Εκτός του Θεοφιλεστάτου κ. Αιμιλιανού, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Γενικός Πρόξενος του Σίδνεϊ κύριος Χρήστος Καρράς, ο Πρόεδρος της Διοικητικής Επιτροπής του Ελληνικού Κέντρου Προνοί-ας, κύριος Ευάγγελος Χατζητούρης, στελέχη του προσωπικού και εθε-λοντές του οργανισμού.

Κατά την διάρκεια του τρέχοντος μηνός το Ελληνικό Κέντρο Προνοίας έχει προγραμματίσει, τηρώντας απαρέγγλιτα τα προτεινόμενα μέτρα κοι-νωνικής απόστασης και υγιεινής λόγω του πανδημικού φαινομένου, μια σειρά εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων με αντικείμενο, μεταξύ άλλων, θέματα που αφορούν κυβερνητικά προγράμματα υποστήριξης ηλικιωμέ-νων, ψυχικής υγείας και υγιεινής διατροφής, σεμινάρια επιμόρφωσης ε-θελοντών και προετοιμασίας γάμου νεαρών ζευγαριών.

Απότερος σκοπός της εκδήλωσης του Ελληνικού Κέντρου Προνοίας,το οποίο φέτος συμπληρώνει 45 χρόνια λειτουργίας του, ήταν η βράβευση τόσο των νέων εθελοντών του Κέντρου και όσο και εκείνων που προ-σφέρουν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Κάθε ένας από εσάς του εθελοντές έχει το χάρισμα την αγά-πης, αγάπης προς τον συνάθρωπο. Αποτελείται πηγή έμπνευ-σης για τον οργανισμό και τα στελέχη του και για αυτό σας ευ-χαριστούμε, τόνισε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Προνοίας, κύ-ριος Ευάγγελος Χατζητούρης, στην διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας της εκδήλωσης.

Ακολούθησε χαιρετισμός του Θεοφιλεστάτου Μελόης κ. Αιμιλιανού, ο οποίος υπογράμμισε το κοινωνικό ρόλο του Οργανισμού.

Αυτό που κάνει το Ελληνικό Κέντρο Προνοίας είναι να φροντί-ζει το συνάνθρωπο. Εάν το ξεχάσουμε αυτό, παύουμε να είμα-στε άνθρωποι εμείς οι ίδιοι”

Να συγχαρώ το Κέντρο Προνοίας γιατί επί δεκαετίες υπηρετεί τον συνάθρωπο και να ευχηθούμε το έργο αυτό να αυξηθεί και στο μέλλον, τόνισε ολοκληρώνοντας την ομιλία του.

Ενώ και ο Γενικός Πρόξενος του Σίδνεϊ, Χρήστος Καρράς, εκθείασε το έργο της Πρόνοιας κατά την διάρκεια σύντομης ομιλίας του.

Θα ήθελα να συγχαρώ ολόψυχα όσους οραματίστηκαν την δη-μιουργία του Ελληνικού Κέντρου Προνοίας, εμπιστεύτηκαν τις υπηρεσίες του, το Διοικητικό προσωπικό και στελέχη του και προπαντός τους εθελοντές που προσφέρουν τον χρόνο και την ενέργεια τους για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο Θεοφιλέστατος βράβευσε τους ε-ξείς εθελοντές που εντάχθηκαν πρόσφατα στη “οικογένεια” του Ελληνι-κού Κέντρου Προνοίας :

Kυρία Μαίρη Μπότσικα
Κύριος Νίκος Μπότσικας
Κυρία Μαρία Κουφός
Κύριος Παναγιώτης Καρανίκας
Κύριος Νίκος Κούτρας
Κυρία Παναγιώτα Κρανιδιώτη
Κυρία Σταμάτα Πανάς
Κυρία Αθανασία Παπαγγελή
Κυρία Θάλια Περικλέους
Κύριος Σπύρος Βαμβουκλής

Ενώ επαίνους για την πολυετή προσφορά τους ώς εθελοντές έλαβαν οι :

Κυρία Ρίτα Γατανά
Κύριος Τάκης Γεωργίτσας
Κυρία Τζένη Καρμογιάννη
Κύριος Γεώργιος Κυριακόπουλος
Κύριος Ιωάννης Λαζαρής
Κυρία Δέσποινα Λουκά
Κυρία Αθανασία Μάνου
Κυρία Μαρία Νίκολς
Κύριος Λάμπρος Παπαδόπουλος
Κυρία Ειρήνη Σάββα
Κύριος Θεόδωρος Θωμαϊδης
Κυρίο Λουκά Τσουγράνη
Κύριος Παντελής Βασιλειάδης
Κύριο Ξενοφών Ξήρας

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κέρασμα προς όλους τους παρευρισκομέ-νους από νεαρούς εθελοντές του Ελληνικού Κέντρου Προνοίας.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τις υπηρεσίες που παρέχει το Ελληνικό Κέντρο Προνοίας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν το δωρεάν νούμερο 1800 77 66 42 ή να επισκεφτούν την επίσημη ιστο-σελίδα του οργανισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση WWW.gwccs.org.au

 

Was this post helpful?