Την Κυριακή, 13 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε για τεσσαρακοστή συνεχή χρονιά η εκδήλωση του Walk-a-thon του Κέντρου Ελληνικής Προνοίας (GWC Community Services), στο πλαίσιο των ετήσιων εορταστικών εκδηλώσεων της Ενορίας-Κοινότητας του Αγίου Νεκταρίου στο Βurwood.

Η ετήσια συμβολική εκδήλωση του Walk-a-thon, ολοκληρώνει τροποντινά το σύνολο των εκδηλώσεων και ενημέρωσης του Κέντρου Ελληνικής Προνοίας για το μήνα Οκτώβριο.

Η έναρξη της οδοιπορίας ξεκίνησε από την είσοδο του Ναού του Αγίου Νεκταρίου, χοροστατούντος του Επισκόπου Απολλωνιάδος Σεραφείμ.
Ο θεοφιλέστατος κήρυξε την έναρξη της οδοιπορίας λίγο μετά την 13:00 μμ, παρουσία του Γενικού Πρόξενου της Ελλάδος, Δρ Σταύρου Κυρίμη, του γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου, ομογενούς γερουσιαστή Αθανάσιου Σινοδινού,του προέδρου της εκτελεστικής επιτροπής του Κέντρου Ελληνικής Προνοίας Ευάγγελου Χατσατούρη,του προέδρου της Ορθόδοξης Ενορίας Κοινότητας του Βurwood Χρήστου Σύριου,του ιερατικού προιστάμενου της Ι.Ν.του Αγίου Νεκταρίου, πατέρα Γεωργίου Λιάγκα και πλήθος κόσμου.

“Μεταφέρω την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου μας, Σεραφείμ για καλή επιτυχία και αυτού του Walk-a-thon”,ανέφερε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Απολλωνιάδος Σεραφείμ.

“Θα κάνουμε αυτή την εκδήλωση μέχρι που να έχουμε ανθρώπους να μας ακουλουθούν και εύχομαι να υπάρχουν για πολλά ακόμη χρόνια για να στηρίζουμε το έργο του Ελληνικού Κέντρου Προνοίας”, συμπλήρωσε.

“Η συμμετοχή του απλού κόσμου στην εκδήλωση της συμβολικής αυτής οδοιπορίας, μπορεί να μήν λύνει όλα τα προβλήματα αποτελεί εν τούτοις ένα δείγμα ότι στηρίζουμε το έργο του Κέντρου”, κατέληξε ο Θεοφιλέστατος Σεραφίμ.

“Ευχαριστούμε όλους όσους έδωσαν το παρόν σήμερα στην εκδήλωση του Walk-a-thon, που φιλοξενείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του πανηγυριού της ενορίας μας” ανέφερε ο ιερατικός προιστάμενος πατέρας Γεώργιος Λιάγκας.

” Η σχέση μου με το Walk-a-thon του Κέντρου Ελληνικής Προνοίας μου θυμίζει τα νεανικά μου χρόνια, όταν ώς νεαρό κατηχητόπουλο της ενορίας του Παραμμάτα, συμμετείχα ενεργά διαθέτοντας εισητήρια” κατάληξε ιδιαίτερα συγκινημένος ο πατέρας Γεώργιος.

Η διαδρομή κατέληξε στο χώρο στον οποίο διοργάνωνε η Ενορία Κοινότητα του Αγίου Νεκταρίου το ετήσιο πανηγύρι της.

Υπό την άψογη καθοδήγηση του τελετάρχη γνωστού δημοσιογράφου Τζών Μάγκος, ο Θεοφιλέστατος κατέληξε στο τραπέζι των επισήμων όπου ευλόγησε το γεύμα.

Να αναφέρουμε ότι τις εορταστικές εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους μέλη της ομοσπονδικής και πολιτειακής ηγεσίας, όπως το μέλος του κόμματος των Φιλελευθέρων της εκλογικής περιφέρειας Reid , Craig Laundy βοηθός υπουργού σε θέματα επιχειρήσεων, επιστημών και καινοτομίας, ο John Sidoti, γραμματέας της πολιτειακής κυβέρνησης για θέματα μεταφορών, ενέργειας και φυσικών πόρων, και η σκιώδης υπουργός Jodi Mackay αρμόδια του τομέα έργων υποδομής .

Στο πλαίσιο του πλούσιου προγράμματος, συμμετείχαν χορευτικά σχήματα της σχολής παραδοσιακών χωρών του Λυκείου Ελληνίδων του Σίδνει, Τhe Nassibian Dancer Senior Group, Sydney Academy of Dance and Culture, Rallis School of Greek Dance,The Cyprus Community of NSW Dancers καθώς και μέλη της OPA -cize Greek Dance Fitness.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύνολο των χρημάτων που συγκεντρώθηκε από την διάθεση των εισητηρίων έφτασε τα 45.000, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κλήρωση των δώρων της λαχειοφόρου αγοράς, στους τυχερούς της ημέρας.

[justified_image_grid facebook_id=1706239349619023 facebook_album=1802708526638771]

Was this post helpful?