Την Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019, έλαβε χώρα η 43ή εκδήλωση της Ετήσιας Οδοιπορίας (Walk-a-thon) του Eλληνικού Κέντρου Προνοίας (GWC Community Services) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, σε συνεργασία με την Ενορία του Αγίου Νικολάου στο προάστιο του Μarrickville.

Με την συμβολική αυτή εκδήλωση κορυφώνεται ουσιαστικά το πρόγραμμα της “Πρόνοιας” στο πλαίσιο του μήνα Εκδηλώσεων και Ενημέρωσης “Οκτώβριος 2019”.

Την έναρξη της Ετήσιας Οδοιπορίας κήρυξε λίγο μετά τις 13:00 μ.μ. ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Μακάριος, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σεβαστείας Σεραφείμ, του Γενικού Προξένου του Σίδνεϊ  κ.Χρήστου Καρρά, της Συμβούλου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Γενικού Προξενείου Ελλάδας κυρίας Κάτιας Γκίγκιζας, του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Προνοίας, κ.Ευάγγελου Χατζητούρη, του Ιερατικού Προισταμένου της Ενορίας του Αγίου Νικολάου Αρχιμανδρίτη Χριστόδουλου Οικονόμου και πλήθους κόσμου.

Στην διάρκεια του επίσημου γεύματος που ακολούθησε το παρών έδωσε o δημοτικός σύμβουλος του Inner West, Mark Drury, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο, Darcy Byrne.

“Είμαι ευχαριστημένος και πολύ χαρούμενος με αυτή την πρωτοβουλία του Ελληνικού Κεντρού Προνοίας και βεβαίως της Αρχιεπισκοπής” δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος

“Την θεωρώ πολύ όμορφη και πολύ νεανική για αυτό τον λόγο αποφάσισα να συμμετέχω και εγώ και να προπορευθώ μαζί με όλο το λαό και τους κληρικούς μας διότι είναι μία προσπάθεια πολύ ευλογημένη” κατέληξε.

Ο Γενικός Πρόξενος του Σίδνεϊ κύριος Χρήστος Καρράς σε σύντομο χαιρετισμό του χαρακτήρισε την Ετήσια Οδοιπορία ώς ένα ιδιαίτερα συμβολικό γεγονός που αντανακλά την ενότητα της Ελληνικής Παροικίας.

Η διαδρομή της Ετήσιας Οδοιπορίας κατέληξε στο πραύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου όπου η επιτροπή της Ενορίας

διοργάνωσε με εξαιρετική επιτυχία ελληνικό πανηγύρι με την συμμετοχή ελληνικών παραδοσιακών συγκροτημάτων χορού και περιπτέρων με ελληνικά παραδοσιακά φαγητά και γλυκίσματα.

Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή για όλους του παρευρισκόμενους ήταν εκείνη της παράδωσης από τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο των αποδεικτικών αποφοίτησης στα νεαρά μέλη των Ομάδων Προσχολικής Ηλικίας που συντονίζει το Ελληνικό Κέντρο Προνοίας.

Το σύνολο των προσφορών από την διάθεση λαχειοφόρου αγοράς ήταν $63,000 τα οποία θα διατεθούν για την υλοποίηση των υπηρεσιών που παρέχει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός του Ελληνικού Κέντρου Προνοίας.

Να αναφέρουμε ότι τα μεγαλύτερα χρηματικά ποσά από την διάθεση λαχνών συγκεντρώθηκαν από τους ακόλουθους:

  1. Ορθόδοξες Νεανικές Ομάδες Αγοριών $ 4,752
  2. Κατηχητικό Σχολείο Μεταμορφώσεως  Earlwood $ 4,000
  3. Κατηχητικό Σχολείο Aγίου Ιωάννου Parammatta  $3,551
  4. Nικόλαος Πάντος  $3,450
  5. Ορθόδοξες Νεανικές Ομάδες Κοριτσιών $3,401
  6. Κατηχητικό Σχολείο Αγίας Ευφημίας Bankstown $3,370
  7. Κατηχητικό Σχολείo της Αναστάσεως  Kogarah $3,185
  8. Κατηχητικό Σχολείo Aγίου Στυλιανού Gymea $2,250

Was this post helpful?