Το Ελληνικό Κέντρο Προνοίας σε συνεργασία με την Ενορία του Αγίου Νικολάου του Μarrickville και την Δημαρχία του InnerWest, διοργάνωσε την Πέμπτη 23 Ιουνίου με μεγάλη επιτυχία για πρώτη φορά, την Γιορτή της Ελιάς.

Σκοπός της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας ήταν να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους συμμετέχοντες να γνωρίσουν την σπουδαιότητα και την σημασία τουδένδρου της ελιάς και του καρπού της, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την  ελληνική ιστορία και τις παραδόσεις του λαού μας.

Στο πλαίσιο της τελετής που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Ενορίας του Αγίου Νικολάου με την παρουσία του ιερατικού προϊστάμενου Πάτερ Χριστόδουλου,  έγιναν εισηγήσεις από την ψυχολόγο  Μαρία Πετροχείλου καθώς και από την εκπαιδευτικό κυρία Στέλλα Σορώτου-Γεωργακοπούλου.

“Για μένα η Ελιά είναι μία μάνα” είπε χαρακτηριστικά κατά την διάρκεια της σύντομης ομιλίας της η κυρία Σορώτου, αναδεικνύοντας το πανάρχαιο δένδρο ως μία έκφραση της ανιδιοτελούς προσφοράς, πηγής έμπνευσης για τη τέχνη και ως  συμβόλου οικουμενικών αξιών.

Κατά την διάρκειας της τελετής όλοι οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ελαιόλαδα καθώς και ποικιλίες ελιών από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας.

Ήταν συγκινητική η παρουσία 13 μαθητριών και της δασκάλας τους, από το Κολλέγιο του Αγίου Σπυρίδωνα που τραγούδησανκαι χόρεψαν ελληνικούς παραδοσιακούςχορούς, επισφραγίζοντας με αυτό τον τρόπο, τη συνέχιση της ελληνικής παράδοσης στις επόμενες γενιές.

Η εκδήλωση εντάχθηκε στο πρόγραμμα της δημαρχίας “OpenMarrickville  10 days 57 cultures”.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε της σελίδα μας στο Facebook: GWC Community Services

Was this post helpful?