Μία νέα ομάδα ηλικιωμένων “Δημιουργικής Απασχόλησης” του Ελληνικού Κέντρου Προνοίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής  είχε την πρώτη της συγκέντρωση την Τρίτη 21 Μαρτίου στην αίθουσα της Ενορίας/Κοινότητας Αγίου Ιωάννου στο Παρραμάττα.

Η δημιουργία της ομάδας αποτελεί μέρος του νέου προγράμματος του Ελληνικού Κέντρου Προνοίας, που σκοπό έχει να εμπλουτίσει περισσότερο την καθημερινότητα των ατόμων τρίτης ηλικίας.

Η ανταπόκριση από τους συμπάροικους ήταν ενθαρρυντική καθώς στην πρώτη συγκρέντρωση της νέας ομάδας ο αριθμός των παρευρισκομένων ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με σύντομη ομιλία της ψυχολόγου του Ελληνικού Κέντρου Προνοίας, Μαρίας Πετροχείλου με θέμα την “Yγιή Γήρανση”.

Η κυρία Πετροχείλου χρησιμοποιώντας απλά παραδείγματα αναφέρθηκε σε μια σειρά απο επιλογές που συμβάλλουν καθοριστικά στην διατήρηση της ψυχική μας υγεία βελτιώνοντας ταυτόχρονα την καθημερινότητα μας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να μάθουν βασικές γνώσεις για την χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Ταυτόχρονα συμμετείχαν σε πλήθος ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων όπως  αγώνες τάβλι και σκάκι ενώ πολλές γυναίκες ανέδειξαν το δημιουργικό τους ταλέντο στη διαδικασία του πλεξίματος ενώ προσφέρθηκαν καφές και γλυκίσματα.

Η νέα ομάδα “Δημιουργικής Απασχόλησης” θα λειτουργεί κάθε Τρίτη στην αίθουσα της Ενορίας /Κοινότητας Αγίου Ιωάννου στο Παρραμάττα.

[justified_image_grid facebook_id=1706239349619023 facebook_album=1862148307361459]

Was this post helpful?