Το Ελληνικό Κέντρο Πρόνοιας τη Δευτέρα 11 Ιουλίου, στο πλαίσιο του προγράμματος Vacation care, διοργάνωσε ημερήσια επίσκεψη στο θεματικό παιδότοπο ‘Wannabees’ στο Frenchs Forest, για 54 παιδιά προσχολικής εως έκτης τάξης δημοτικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότιοι δράσεις του συγκεκριμένου προγράμματος της Πρόνοιας, απευθύνονται σε κάθε παιδί αυτής της ηλικίας  που οι γονείς του θα δηλώσουν συμμετοχή, χωρίς απαραιτήτως να προέρχονται από τη Ελληνική κοινότητα.

Ο σκοπός των ημερήσιων εκδρομών που πραγματοποιούνται κατά την διάρκεια των σχολικών διακοπών, είναι καθαρά εκπαιδευτικού χαρακτήρα.

Η  εκδρομή ξεκίνησε απο το δημόσιο δημοτικό σχολείο της Παρραμμάτα στις 9:30 το πρωί, όπου τα παιδιά επιβιβάστηκαν σε δύο λεωφορεία, συνοδευόμενα από οκτώ στελέχη του εκπαιδευτικού προσωπικού της Πρόνοιας.

Μετά απο μία διαδρομή μίας σχεδόν ώρας, τα παιδιά που στην συντριπτική τους πλειοψηφία προέρχονταν από ασιατικές χώρες,  έφθασαν στις εγκαταστάσεις του θεματικού παιδότοπου.

Ο χώρος ήταν διαμορφωμένος με ένα πρωτότυπο τρόπο που προσέφερε στα παιδιά πρόσβαση σε μία μικροσκοπική πόλημε χώρους που προσομοίαζαν το περιβάλλον επαγγελμάτων της καθημερινής μας ζωής.

Mε την καθοδήγηση του προσωπικού και τη συνεχή επίβλεψη των συνοδών τα παιδιά ξεναγήθηκαν σε αυτή της λιλιπούτεια πόλη, ψωνίζοντας είδη πρώτης ανάγκης σε ένα πολυκατάστημα, συμμετέχοντας σε μία εκπομπή σε στούντιο τηλεόρασης αλλά και ραδιοφώνου, κάνοντας μία επίσκεψη σε ένα ιατρείο η μία τράπεζα, ανακαλύπτοντας το ρόλο του πυροσβέστη ή του αστυνόμου, καταλήγοντας στην κεντρική σκηνή χορεύοντας και τραγουδώντας,   υποδυόμενοι χαρακτήρες και ρόλους .

Η πρωτότυπη αυτή εμπειρία συνέβαλλε αποτελεσματικά στην ανάπτυξη της φαντασίας και δημιουργικότητα τους, κάθως τους έδωσε τη ευκαιρία να  εκφραστούν  αυτοσχεδιάζοντας,  πάντοτε όμως μέσα απο ένα παιχνίδι.

H ημερήσια επίσκεψη στο θεματικό παιδότοπο διήρκεσε 4 ώρες και μετά απο ένα σύντομο μεσημεριανό διάλλειμα τα παιδιά επέστρεψαν στο δημοτικό σχολείο της Παρραμμάτα.

Was this post helpful?